Wij nemen de tijd voor U!

Voor het aanmeten van een gebitsprothese zult u een aantal keer bij ons in de praktijk moeten langskomen. Graag leggen wij u uit wat er tijdens deze behandelingen zal plaatsvinden.

Afspraak 1. Intakegesprek/ 1e afdrukken

Uw persoonlijke gegevens, uw medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid worden genoteerd. Uw eventuele huidige prothese en uw mond worden nagekeken. In de meeste gevallen worden meteen de eerste afdrukken van uw boven- en/of onderkaak gemaakt.

Afspraak 2. Definitieve afdrukken

Op basis van de afdrukken die wij tijdens uw eerste afspraak hebben gemaakt, hebben wij speciaal voor u op maat gemaakte lepels vervaardigd. Met behulp hiervan worden de definitieve afdrukken van uw boven- en/of onderkaak genomen. Hiermee wordt gelijk de randlengte en de pasvorm van uw prothese vastgelegd.

Afspraak 3. Beetbepaling

Tijdens deze afspraak wordt bepaald hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Ook wordt de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen.

Afspraak 4. Pas prothese

We gaan nu bekijken of de tanden die wij samen hebben uitgezocht mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden staan op dit moment nog op een prothese van was, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn. Mochten er nog dingen gewijzigd moeten worden aan de prothese, dan kunnen wij in dit stadium nog wijzigingen aanbrengen. Wij raden aan om bij deze afspraak altijd iemand mee te nemen, die samen met u kan beoordelen of de prothese volledig naar wens is.

Afspraak 5. Definitieve prothese

De prothese is nu in kunststof geperst en wordt in de mond geplaatst en op esthetiek, pijnplekken en spraak gecontroleerd. Een nieuwe prothese is in het begin wennen en dit gewenningsproces kan enkele weken duren. Wij vergelijken het ter verduidelijking wel eens met het dragen van nieuwe schoenen. Uw oude schoenen zijn al ingelopen en zitten als pantoffels, maar nieuwe schoenen kunnen in het begin nog wat strak zitten. Uw mond is echter veel gevoeliger dan uw voeten en daarom kan het even duren voor u volledig aan de nieuwe prothese gewend bent.

Afspraak 6. Nacontrole.

Ongeveer een week na het plaatsen van de nieuwe prothese, komt u bij ons terug voor een nacontrole. Wij kijken de mond dan nogmaals na op druk/pijnplekken en horen graag hoe de prothese u bevalt. Heeft u al eerder (of na deze afspraak) last van pijnplekken, dan kunt u iedere werkdag tijdens openingsuren contact met ons opnemen. Wij zullen dan de pijnplekken z.s.m. voor uw proberen te verhelpen.